Десерт з гарбуза
18.9.15
Follow my blog with Bloglovin
Ось і прийшла до нас золотава пора. Листя забарвлюється різними кольорами, ранки холоднішають, а прилавки базарів та магазинів наповнюються щедрими дарами осені.
Гарбуз - це один зі скарбів даний нам природою. За змістом цілющих речовин гарбуз перевершує багато інших овочів. У ньому є каротин, вітаміни C, B1, B2, B5, B6, E, PP, а також вітамiн Т, який прискорює обмінні процеси в організмі; жири, білки, вуглеводи, целюлоза, пектинові речовини та мінерали, серед яких, калій, кальцій, залізо. Гарбуз має у 5 разів більше каротину, ніж морква і в три рази більше, ніж яловича печінка. Цей овоч дуже добре впливає на зір, обмінні процеси та загальне самопочуття, тож варто включити його у свій раціон.
Сьогодні хочу поділитись з Вами рецептом дуже смачного та легкого у приготуванні десертика з гарбуза, що не нанесе жодної шкоди Вашій фігурі та подбає про покращення здоров'я.
Для страви нам потрібно (5-6 порцій): - пів невеликого гарбуза
- 4-5 яблук
- сухофрукти
- грецькі горішки
- мед
- вода
1. Очищуємо гарбуз та подрібнюємо на невеличкі квадратні шматочки.
2. Очищуємо яблуко та також подрібнюємо на схожі шматочки, посипаємо корицею.
3. Заливаємо окропом сухофрукти (у мене - курага, родзинки, фініки) на 5 хвилин.
4. Змішуємо гарбуз з яблуками, викладаємо на пергамент.
5. Вкладаємо мішанку з гарбуза до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки на 15-20 хвилин.
6. Виймаємо з духовки, накладаємо до посудини порціями, посипаємо сухофруктами та горіхами.
7. Мед розводим водою 1:1 та поливаємо сиропом наш фруктовий салат.
Смакуємо та отримуємо максимальне задоволення :)
Як бачите, рецепт дуже легкий, смачний та швидкий у приготуванні - задоволення гарантоване.
Шануйте себе і будьте здорові! :)
3 коментарі