Здоровий яблучний пиріг
22.9.18
Хочу поділитись рецептом смачнезного яблучного пирога (на шматочок 120 г припадає близько 160 ккал).
На цілий пиріг 1362 ккал
Б: 45 г
Ж: 24.5 г
В: 266.5
Рецепт:
800-1000 г яблук
220 г вівсяного борошна (у мене рисове і звичайне)
4 яйця
3-4 ложки підсолоджувача (у мене xylitol, можна додати звичайний цукор)
2 ложечки порошка до печива
ваніль до смаку
1 ч.л. кориці
цедра половини лимону (натертого на дрібній терці)
Приготування:
Яблучка почистити, нарізати на тоненькі дольки, посипати корицею. Яйця перетерти (блендером/міксером) з підсолоджувачем і ваніллю на однорідну масу. До маси додати борошно, цедру лимона, порошок до печива, добре перемішати. Змастити формочку(у мене мильтиварка) маслом, на дно викласти половину тіста. На тісто викласти 3/4 яблук. Додати решту тіста і зверху решту яблук. Пекти у нагрітій духовці 40 хв при температурі 180*. Подавати пиріг охолодженим, присипаним корице. або цукор-пудрою.
1 коментарі