Як приготувати протеїнові батончики?| Homemade protein bars

22.6.16

Protein Bars

Більшість осіб, які мають близький контакт із заняттями спортом знають що таке протеїнові батончики. Останнім часом особисто я витрачаю занадто багато грошей на ці корисні смаколики і помічаю конкретний удар по своїй кишені. Ну не можу я обійтись без них, бо це корисний та швидкий перекус, а закинутись таким батончиком після фізичних навантажень-святе діло. Варто також пам'ятати, що протеїнові батончики можуть слугувати як певний "meal replacement"- вони насичують та додають нам стільки ж потрібних білків, жирів та вуглеводів, як, наприклад,- рис з курочкою. 
Однак, дуже часто у склад магазинних протеїнових батончиків входить пальмова олія, глюкозний сироп та інші како-бяки, без яких можна, а головне ТРЕБА обходитись. Саме тому я вирішила приготувати протеїнові батончики сама. Ну а як, себе любити треба, а не годувати трансгенними жирами і цукрами.
Рецепт я знайшла на просторах інтернету, щоправда дещо допасувала "під себе". 

На один батончик виходить 250 ккал| Б 16|Ж 10 |В 28

Протеїнові батончики
рецепт на 6 порцій 

100 гр протеїну (у мене шоколадний смак)
80 гр вівсянки
56 гр кураги
56 гр різних горішків
15 гр ягід годжі
20 гр чорного шоколаду
55 мл молока
1 ч.л. меду
1 ч.л. горіхового масла

Змішуємо у мисці сухі інградієнти: протеїн, вівсянку та порізані курагу і горіхи. У банячку підігріваємо молоко і додаємо подрібнений шоколад, мед і горіхове масло. Помішуємо до моменту аж утвориться одна маса. Змішуємо сухі інградієнти з молоком та місимо руками. Якщо маса занадто суха, додаємо ще молока. Пластиковий контейнер вистелаємо харчовою плівкою. Перекладаємо масу та розрівнюємо її ложкою. Охолоджуємо та зберігаємо у холодильнику. Розрізаємо на порції :)
P.S.я обваляла батончики у кокосовій муці, але це не є обов'язково.

Такий батончик не тільки наситить Вас, а й стане корисним перекусом після тренування чи просто серед дня. Смачного! :)

Protein BarsHomemade protein bars
makes 6 portions
100 g protein powder (chocolate flavour)
80 g oats
56 g dried fruits
56 g nuts
20 g dark chocolate
55 ml milk
1 tsp honey 
1 tsp peanut butter

Mix oats, protein powder, chopped dried fruits and nuts. In a pan heat milk and add chocolate, peanut butter and honey; mix until ingradients combine. Add wet ingradients to dry ones and stir. Knead them with your hand. If the pulp is too dry add some mik. Line a food container with a foil, flatten the top with a spool until even. Cool it and store in the fridge.

You Might Also Like

2 коментарі

About Me

Like us on Facebook