Як позбутися слідів після прищів

25.2.15

                                  
Як позбавитись від прищів
Безліч людей страждає від проблемної шкіри. Якщо у Вас коли-небудь з'являлися прищі ( або й продовжують з'являтись) , то Ви точно знаєте скільки клопотів і сорому може завдати це лихо. 

Як вірний воїн з довголітнім стажем боротьби з проблемою плям після  АКНЕ, я можу Вас запевнити, що ця біда підлягає лікуванню. Однак, одразу застерігаю, що Вам доведеться запастись терпінням та витримкою, адже це довго тривалий процес, у якому на Вас чекатиме багато випробувань.

Якщо ви досі не знаєте, що таке акне, то я заохочую Вас переглянути чудове відео, що надає професійну інформацію на цю тему : 






З відео ми дізнаємось, що не можна видавлювати прищі. Власне видавлювання та їх здирання  призводить до червоних плям і рубців на шкірі. У свій час я не хотіла дослухатись до цього і тепер маю кілька “кратерів”, що аж ніяк не є оздобою мого обличчя. Однак безліч людей все одно займається цим видом мазохізму і продовжує “наводити лад” на своєму обличчі травмуючи її. Моя місія сьогодні — це розказати як можна пришвидшити зникнення плям та маленьких рубців після прищів.
Почнемо з простих кроків, які є надзвичайно важливими:



дієта від прищів
1. Слідкуйте за своїм способом життя. Харчування відіграє досить важливу роль у лікуванні акне та його наслідків. Виключіть із раціону смажену їжу, припиніть ласувати кілограмами шоколаду та пити літри кави. Така їжа сама по собі не є причиною прищів, але може значно погіршити і без того не ідеальну шкіру. А ви ж хочете позбутися цього жахіття?
гігієна проблемної шкіри



проблемна шкіра

2. Не забувайте про якісне очищення та догляд за шкірним покровом. Пам'ятайте вмивати обличчя, протирати його тоніком, достосованим до вашого типу шкіру, зволожуйте її та не забувайте про своєчасні маски, пілінги і інші дієві засоби. 


3. Не чавіть прищів! Це аж ніяк не зарадить Вашій проблемі, але однозначно погіршить її. 







проблемна шкіра


4. Якщо проблема є значною і Ви не можете з нею справитись, неодмінно зверніться до дерматолога, який підбере правильний тип лікування та догляду саме для Вашого типу шкіри та здоров'я.






Перейдімо від теорії до практики. Є мільйони способів покращити стан шкіри, добираючи правильні препарати. Прилавки аптек, супермаркетів і магазинчиків встелені сотнею кремів, тоніків, пілінгів, скрабів та інших “помічників шкіри”, які можуть полегшити Ваше життя, але можуть мати і зворотній ефект. Давайте розберемося, які засоби краще вибирати, щоб пришвидшити процес зникнення червоних плям після висипань.



Медичні препарати : Особисто я користуюсь маззю “Акне-Дерм”. Це аналог крему “Скінорен”, проте більш доступний в ціні( огляд цієї мазі невдовзі з'явиться на цьому блозі). Єдине, що хочу сказати зараз — я цілком задоволена. Мазь робить шкіру світлішою та запобігає виникненню нових прищів завдяки азелаіновій кислоті. Також є безліч інших засобів, які містять кислоти ( про які я теж неодмінно зроблю допис на блозі). Кислоти активно боряться з забарвленнями після акне. Раджу шукати засоби, що містять саліцилову , гліколеву, лимонну чи молочну кислоту, адже саме вони є дієвими при плямах після акне. Дуже дієвою вважається бадяга, хоча особисто я не є її фанаткою.


Косметологічні засоби: Великою популярністю користуються косметологічні кабінети, що пропонують спектр своїх послуг при проблемній шкірі. Однак я раджу спершу звертатись до косметолога та випробовувати різні способи позбутись плямок в домашніх умовах, адже в косметичних салонах пропонують досить-таки агресивні методи боротьби з недоліками шкіри.

Народна медицина (мій вірний друг і помічник): Як на мене, людина мусить використовувати дари, подаровані їй природою, адже природа досконала і дарує нам безліч можливостей ефективно лікуватись, замість банального маскування недоліків.
Моїми улюбленими масками, які себе дуже добре проявляють є: 

1. Маска з зеленої глини з лимоном. До близько двох столових ложок зеленої глини додати столову ложку свіжого соку лимона. Наносити на очищену шкіри та тримати 10 хвилин, змивати прохолодною водою. Раджу розслабити обличчя під час цієї процедури і ні в якому разі не усміхатись\говорити, адже це завдає травм шкірі лиця і може привести до передчасного появлення зморшок. Ця маска є антибактеріальною та підсушуючою, а також розсвітлює шкіру. Після її нанесення варто застосувати зволожуючий крем. Можна виконувати 2 рази на тиждень.

2. Маска з корицею та медом. Одну чайну ложка меду з такою ж кількістю кориці змішати та накласти точково на місця плям від прищів легенько втираючи та тримати 25-30 хвилин. Можна використовувати цю маску навіть щодня, однак, я не раджу цього робити. Як на мене, краще її наносити принаймі через день. Після нанесення маски також радиться зволожити шкіру обличчя.

3. Маска з аспірину і меду. До 2 таблеток аспірину додайте кілька крапель води, розітріть їх в порошок і з’єднайте з 1 чайною ложкою меду до однорідності. Нанесіть на шкіру, уникаючи місць навколо очей. Через 11-15 хвилин вмийтеся підігрітою водою.

4. Маска з додаванням білої глини. 7 гр глини і кориці розведіть водою до отримання густої маси. Нанесіть на ділянки з дефектами або всю шкіру. Змийте через 20 хвилин теплою водою.





маски з глини для проблемної шкіри





Не раджу витрачати сотні гривень на малодіючі препарати рокручених марок. Зі свого досвіду говорю, що переважна кількість засобів, які прикрашають стелажі магазинів не є ефективна в боротьбі з проблемою акне, а дуже часто навіть поглиблює та погіршує цю хворобу. Засоби відомих марок частіше за все є способом відмивання грошей та накопичення статків на наших недоліках та хворобах. Шукайте "свої" продукти у аптеках, пробуйте домашні засоби та неодмінно звертайтеся до фахівців, що неодмінно постараються допомогти Вам.



Всі вищеописані засоби та способи я перевіряла на собі. На моїй шкірі вони показували добрий результат. Може і Ви знаєте якісь геніальні засоби , що допомагають позбутись проблеми плям після акне ? Не забувайте, терпіння і труд — все перетруть. Успіх напряму залежить від Ваших дій, тож не сидіть склавши руки, проливаючи сльози над своїми проблемами! Візьміться за себе і невдовзі Ви побачите неймовірні результати.





проблемна шкіра

You Might Also Like

0 коментарі

About Me

Like us on Facebook