Запечена броколі - рецепт з фото

13.8.20

Броколі - це дуже корисний та дієтичний овоч. У ній міститься аж в 2.5 рази більше вітаміну С, ніж у апельсинах. А ще вона допомагає боротись з раком, зміцнює судини та налагоджує холестериновий обмін у організмі.

Однак, як смачно приготувати броколі знають не всі! Не любиш броколі? Спробуй приготувати її за цим рецептом і переконайся, що вона може бути смачною.

Броколі з пармезаном



Складники:

- 1 броколі

- 50 грамів вершкового масла

- 80 грамів пармезана

- 1 лимон

- чорний мелений перець

- сіль

- 3 столові ложки сметани/ вершків (за бажанням, тоді калорійність страви вища)

нарізана броколі


Приготування:

1. Броколі промиваємо. Додаємо її до киплячої посоленої води, варимо до 5 хв.

приготування броколі


2. Виймаємо її та осушуємо на паперовому рушнику.

3. Жаростійку формочку змащуємо шматочком масла.

жаростійкий посуд


4. Витискаємо сік з лимона.

5. Ріжемо броколі на менші частинки (стовбур можна викинути, я його також використовую). Складаємо броколі у формочку, змащуємо рештою масла, додаємо сік лимона та приправи.

броколі з пармезаном та лимоном


6. Пармезан натираємо та посипаємо ним броколі. За бажанням можна полити сметаною/ вершками.

броколі з пармезаном

7. Ставимо броколі пектись у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 4 хвилини.

запечена броколі з пармезаном


P.S. Смачного! Неодмінно приготуйте цю страву та поділіться враженнями :) 

You Might Also Like

0 коментарі

About Me

Like us on Facebook