Запечена броколі - рецепт з фото
13.8.20Складники:
- 1 броколі
- 50 грамів вершкового масла
- 80 грамів пармезана
- 1 лимон
- чорний мелений перець
- сіль
- 3 столові ложки сметани/ вершків (за бажанням, тоді калорійність страви вища)
Приготування:
1. Броколі промиваємо. Додаємо її до киплячої посоленої води, варимо до 5 хв.
2. Виймаємо її та осушуємо на паперовому рушнику.
3. Жаростійку формочку змащуємо шматочком масла.
4. Витискаємо сік з лимона.
5. Ріжемо броколі на менші частинки (стовбур можна викинути, я його також використовую). Складаємо броколі у формочку, змащуємо рештою масла, додаємо сік лимона та приправи.
6. Пармезан натираємо та посипаємо ним броколі. За бажанням можна полити сметаною/ вершками.
7. Ставимо броколі пектись у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 4 хвилини.
P.S. Смачного! Неодмінно приготуйте цю страву та поділіться враженнями :)
0 коментарі